Koud Atmosferisch Plasma

Koude Plasma

Koud Atmosferisch Plasma lucht waaraan extra energie is toegevoegd zodat het overgaan in de vierde fase van materie – plasma. De moleculen in de lucht, hoofdzakelijk stikstof en zuurstof, worden daarbij geïoniseerd. Plasma komt ook in de natuur voor, onder andere in de vorm van bliksem.

Plasmatechnologie wordt al ingezet als oppervlaktebehandeling in een reeks toepassingen in de maakindustrie, onder andere in de productie van halfgeleiders en in autofabrieken. Toepassingen voor duurzame schoonmaak en desinfectie in Food & Agri zijn relatief nieuw

Plasmatechnologie

De geïoniseerde moleculen in koud atmosferisch plasma, ook wel Reactive Nitrogen Species (RNS) en Reactive Oxygen Species (ROS) genoemd zijn goed in staat om te desinfecteren en daarbij bacteriën, virussen en schimmels te doden. Plasma wordt opgewerkt met lucht, water en elektriciteit, en is snel uitgewerkt. Omdat er geen chemicaliën worden toegevoegd, ontstaat er geen schade voor mens of milieu.

Blue Plasma maakt gebruik van plasma geactiveerd water. Dit is water waarin een in lucht opgewekt plasma is opgelost. De actieve componenten uit het plasma lossen makkelijk op in water en reageren er ook mee, waardoor het water zelf desinfecterende eigenschappen krijgt. Plasma geactiveerd water biedt voordelen ten opzichte van plasma in lucht doordat het makkelijker toegepast en opgeslagen kan worden.

Dutch inventors and new Plasma technology
Located in Venlo , we are working on ground breaking innovations
Contact met Blue Plasma
Testing and experimenting
Blue Plasma uses Plasma activated water. We create plasma in air and solve this in water for many purposes.
Tell me more
Previous slide
Next slide

Plasmatechnology applications

Please contact us, so we can explore the possibilities to include plasma in your processes together.

Tell me more